joi, 19 martie 2009

Manifest despre noi...insine

In lumea asta, care cere pragmatism si cat mai multa autodeterminare, care ne cere sa pupam de cat mai multe ori "valorile" de pe steagul occidentului, noi, cei din sens opus, ne gadilam in talpa; romanul care face haz de necaz nu o sa moara niciodata! Avem puterea de a rade si, cel mai important din aceasta ecuatie, de noi! Pai, zic eu, ca pentru asa lucru iti trebuie putere, nu?!
Cu astfel de putere ne laudam noi, in fata unei lumi care ne desconsidera pe zi ce trece...La noi, nu puterea e problema, nici,mai ales, lipsa ei, nici macar saracia (de cele mai multe ori intelectuala); la noi, ciotul de care ne impiedicam mereu este golul de vointa! Intre vointa si putinta,aici, la noi, s-a creat o prapastie care se adanceste vazand cu ochii. Pentru o creatie, nu trebuie forta...de la inceput; trebuie vrere!
Intre noi, zace mizeria unei latente imperturbabile! Ne-am lasat prada unui sistem si unei lumi care incearca sa ne ascunda, sa ne acopere si, eventual, sa ne colonizeze...Pacat si rusine! Ne-am extrapolat in copilul care a facut prea multe rele, prea multe "arogante" (vezi radio zu) fara sens, ai carui parinti s-au saturat atat de tare de el ca nici nu-l mai pedepsesc. Rusine! Sau...intr-un Fram, animal de circ, batran, care nu mai poate face ce i se cere si care este aruncat in spatele menajeriei, intr-un colt intunecat! Pacat!
Ne-am obisnuit sa fim cei de la care nu se mai cere nimic, de la care nu se mai asteapta nimic, nici macar rau, si astfel, ne inecam in paharul propriei izolari, lenevind si, cel mult, asteptandu-ne sfarsitul...
Asta sa ne fie viitorul?!
Hai sa ridicam fiecare cate un deget (nu e mult) si sa schimbam noi insine ordinea pe care ne-au facut-o altii! Hai sa avem de acum inainte VOINTA, ca de putut...luam pastile!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu